Tijdens mijn werkperiode van het Jong Talent Stipendium ben ik van plan elke maand een aantal van mijn gedachten te publiceren. Links van deze pagina (of bovenaan als je een mobiel apparaat gebruikt) vind je een overzicht van categorieën. Selecteer ‘Mondriaan Fonds’ voor een overzicht van alle publicaties die tijdens mijn werkperiode zijn geschreven. Selecteer ‘Mondriaan Fund’ voor een overzicht van alle publicaties die tijdens mijn werkperiode zijn geschreven.

# 5 december 2020 - januari 2021  

De reflectie van december is opgegaan in de jaarlijkse vakantie-onrust. Ik besloot mezelf niet te dwingen en heb daarom december en januari samengevoegd. Misschien zijn twee maanden een beter tijdsbestek om over na te denken. De volgende gepubliceerde reflectie omvat waarschijnlijk ook een periode van ongeveer twee maanden.

[glas] Ik maak gestage vorderingen met glas. Hoe meer ik leer, hoe meer ik zie hoeveel ik moet leren en hoeveel groter de opties en uitdagingen zijn dan ik me had voorgesteld. Elke keer dat ik achter de brander zit, leer ik nieuwe dingen. Dit was mijn motivatie om in januari mijn planning wat los te laten. Ik heb de ruimte nodig om mezelf achter de brander te verliezen. Wat ik ook deed.

Ik heb de eerste stappen gezet met het maken van glas gewrichten. Ook heb ik wat geëxperimenteerd met het vullen van glazen artefacten. Een kleine documentatie is te vinden op mijn Hotglue pagina. [bekijk pagina hier]

[prototypes] Ik heb mij recent verdiept in GIM-software. Deze software is ontwikkeld door COMPMECH Research Group met als doel de moeilijkheden te benaderen die vaak voorkomen bij kinematische analyse van mechanismen. Met behulp van GIM kan ik sneller prototypes maken, een groeiende verzameling prototypes is te vinden door op de knop te klikken #prototype. De GIM-simulatietool is erg prettig omdat ik hierdoor snel kan inschatten of een beweging verloopt zoals ik wil.

Inhoud accordeon
Dit prototype werd gesimuleerd in GIM-software. De auteur wil Alfonso Hernández, CompMech, Department of Mechanical Engineering, UPVEHU erkennen voor de toestemming om de GIM®-software te gebruiken. (www.ehu.es/compmech).

Eind januari heb ik geïnvesteerd in een kleine tafelzaag zodat ik mijn eigen lijsten kan maken. Mijn voornaamste doel is om mijn prototypes in te kaderen als een specimen van de evolutie van mijn installaties. Op deze manier wil ik de evolutie van mijn werk zichtbaar en verkoopbaar maken.

[TSTST] Samen met Sanne Schilder, Caio Vita, Jeroen Rijnart en Jochem Walboomers heb ik Stichting TSTST opgericht. Met TSTST streven we ernaar om nomadische kunstruimtes en een online platform te creëren dat kunstenaars laat zien die zich vestigen op het kruispunt van kunst, media en technologie.

Ons nomadische bestaan vraagt om een speelse en flexibele manier van denken. Een speelveld om in relatief korte tijd te oriënteren, kennis te delen en te experimenteren. Wat mij aanspreekt is dat TSTST een testsite is, vooral een ruimte voor experiment en onderzoek.

Momenteel zijn we op zoek naar een nieuwe fysieke ruimte met [weer] prachtige raampartijen, op deze locatie gaan we een expositie opzetten die online en offline ruimte biedt voor interactieve en experimentele installaties.

[the GAME] Het lezen van Alessandro Baricco's The Game zette me aan het denken over kunst in de context van het post-internettijdperk. Het web opende een nieuwe habitat voor de mens, een digitale kopie van de wereld. Miljoenen webpagina's bevinden zich op een niet-virtuele plek, die zich echter naast de ‘echte’ wereld bevindt. Wij en de wereld bestaan niet langer lineair (als we dat ooit hebben gedaan) maar leven fysiek en virtueel. En zo besta ik en mijn werk ook fysiek en virtueel. Beide ‘werelden’ met hun eigen kwaliteiten en tekortkomingen. Een waardevolle overweging voor mijn presentatie in de toekomst.

Bedankt voor je aandacht.
Wordt vervolgd.