Tijdens mijn werkperiode van het Jong Talent Stipendium ben ik van plan elke maand een aantal van mijn gedachten te publiceren. Links van deze pagina (of bovenaan als je een mobiel apparaat gebruikt) vind je een overzicht van categorieën. Selecteer ‘Mondriaan Fonds’ voor een overzicht van alle publicaties die tijdens mijn werkperiode zijn geschreven. Selecteer ‘Mondriaan Fund’ voor een overzicht van alle publicaties die tijdens mijn werkperiode zijn geschreven.

#7 juni 2021  

Ik typ dit op 28 juni in mijn nieuwe atelier. De afgelopen maanden waren chaotisch [op een goede manier], maar dat is zeker het mooie van dit werk.

[atelier] Ik heb dus een nieuwe werkplek. Wegens plafondgebreken moesten wij binnen een maand verhuizen vanuit onze ruimte aan de Benthemstraat. Na een kort moment van paniek vonden we al snel een nieuwe locatie in Het Schieblock op slechts 600 meter afstand van onze dan huidige locatie. Onze nieuwe ruimte is kleiner, maar zal het zeker goed doen. Ik ben nog niet ingeburgerd sinds ik 5 weken in het Student Hotel Delft verbleef.

[residency] In juni werd ik door Highlight Delft uitgenodigd voor een residency in het Student Hotel in Delft waar ik mij verder kon ontwikkelen op het gebied van glas. Wat betekende dat ik mijn brander en werkbank weer moest verplaatsen. Achteraf gezien was het eigenlijk relatief eenvoudig om mijn brander te verplaatsen. [Niet verwonderlijk als je kijkt naar het rondreizende historische karakter van glasblazen achter de brander.] Een goede gewoonte om mijn werkomgeving te blijven verfijnen en veranderen. 

Tijdens mijn residentie in het Student Hotel heb ik geëxperimenteerd met glazen tandwielen. Vervormen en buiten proportie trekken van de tandwielen, en het creëren van organische cilindervormige tandwielen. Deze tandwielen werden tentoongesteld in een 24/7 etalagetentoonstelling naast mijn experimenten met het vangen en mengen van verschillende vloeistoffen en mijn blind ambitieus project om een glazen zuigermotor te maken.

Tijdens mijn werk kon het publiek mij ook fysiek bezoeken in mijn tijdelijke atelier. Ik moet toegeven dat ik me erg kwetsbaar voelde om iets te laten zien dat nog in zoveel verschillende vormen kon aannemen. Ik heb mijn residency afgelopen weekend afgesloten met een kleine bijeenkomst en tentoonstelling en voelde me eerlijk gezegd heel blij dat ik mijn vooruitgang heb laten zien. Door alle interacties met het publiek voelde ik me herboren.

En toen hebben mijn partner en ik ook nog een appartement in Rotterdam weten te kopen. Van de kunstenaarsretraite in april kwam dus duidelijk niets terecht. Daarom ga ik nu op een kleine retraite. Door wat tijd tussen mij en mijn werk te krijgen, kan ik mijn eerste (meer uitgebreide) werkend glasmodel definiëren. Ik kan je vertellen, ook al ben ik nu moe, ik voel me wel opgewekt. Waarschijnlijk omdat ik de wereld weer open zie gaan. En ook persoonlijk voel ik me zekerder over mijn keuzes, ik dwaal nog steeds door de donkere bossen, maar ik word steeds comfortabeler met navigeren.

Tot juli!